Bondage technieken om thuis uit te proberen

Bondage technieken

Bondage is onderdeel van BDSM. Hierbij wordt een persoon vastgebonden om de bewegingsvrijheid te beperken voor het seksuele plezier. Bondage draait om het gevoel van macht en machteloosheid, maar heeft ook zeker te maken met overgave en loslaten. Er zijn veel verschillende manieren om bondage in de slaapkamer toe te passen. Zo kennen we allemaal de ‘softe’ variant; met handboeien aan je bed vastgemaakt worden bijvoorbeeld. Er zijn echter nog meer bondage technieken die je kan toepassen in de slaapkamer.

Tijdens het bondage spel is neemt degene die vastgebonden wordt de onderdanige rol op zich, degene die op dat moment de touwtjes (letterlijk) in handen heeft is de dominant. Het gevoel van macht en machteloosheid hoort bij BDSM, waar bondage bijna onlosmakelijk mee is verbonden.

Je kan bondage uitoefenen door middel van handboeien, maar ook met touw, tape, spreidstrangen en/of kettingen. Bij de heftigere vormen van bondage wordt niet alleen de bewegingsvrijheid ontnomen, maar ook het vermogen om te praten (door middel van een ball gags) en/of zien (blinddoek of bondage masker).

 

Vastbinden tijdens de seks voor spanning

Je hoeft geen volleerd BDSM-meester of meesteres te zijn om bondage een keer uit te proberen. Het is een veilige, spannende manier om je seksuele grenzen te verleggen. Zo kan je beginnen door een keer handboeien te introduceren. Al dan niet in combinatie met een blinddoek. Bevalt dit? Dan kan je overgaan naar de ietwat extremere bondage technieken. Als je niet weet waar je moet beginnen zijn er diverse bondage kits te krijgen, waarbij je in een klap bekend wordt gemaakt met diverse bondage technieken.

 

Safe word en vertrouwen

Het is wel belangrijk dat je, alvorens je aan bondage begint, goed met je partner bespreekt wat je prettig vindt en wat niet. Spreek desnoods een signaal of om aan te geven dat je de situatie wellicht niet zo prettig vindt. Zoals een safe word. Het allerbelangrijkste is echter dat je bondage alleen doet met iemand die je voor de volle honderd procent vertrouwd. Zo kan je pas echt van het spel en de diverse bondage technieken genieten.

Soorten bondage

Bondage is zoveel meer dan het simpelweg ‘vastbinden’ van je partner. Er zijn zelfs verschillende soorten bondage en manieren waarop je het kan uitvoeren. Zo is bondage een onderdeel van BDSM. Bij deze soort bandage kan er ook marteling bij het spel komen kijken. De Bondage is in dit geval een vorm van straf in het spel tussen de dominant en onderdanige.

Deze vorm van bondage is het meest bekend en ook het meer populair. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je als stel samen echt opgaat in BDSM en alles wat erbij komt kijken, maar het is in elk geval zo dat je als de vastgebonden persoon de controle compleet uit handen geeft. Je partner heeft alle controle. Dit kan heel erotisch zijn en het gevoel geven dat je jezelf compleet kan laten gaan.
Tenslotte hoef je jezelf niet te focussen op het genot van je partner, maar genieten van alles wat hij of zij met je gaat doen. Bondage kan tevens worden toegepast als decoratieve, esthetische of meditatieve doeleinden.

bondage posities

Bondage en manieren waarop je jouw partner kan vastbinden

Bondage kan je uitvoeren op verschillende manieren. Zo kan je gebruik maken van kettingen, boeien, touw en tape. Daarnaast is er ook speciale bondage kleding. Dit zijn harnassen of korsetten die je in de bewegingsvrijheid beperken.

 

Bondage posities

Je kan jezelf tijdens het bondage spel in verschillende posities bevinden. Bij de hardere vormen van bondage kan het zelfs zo zijn dat je compleet in je bondageharnas of in de touwen hangt.

Een van de bekendere bondage posities is de Spread Eagle. Hierbij ligt de vastgebonden op de buik of rug met armen en benen uit elkaar.

In de Bend-over positie staat de ontvanger voorovergebogen en de handen en enkels zijn aan elkaar vastgebonden, al dan niet met behulp van een spreidstang om de benen ook zover mogelijk uit elkaar te houden.

Een andere populaire bondage techniek is The Hogtie. Hierbij worden handen en voeten achter de rug vastgebonden. De vastgebonden persoon ligt hierbij op de buik.

Je kan deze bondage positie uitvoeren met touwen, maar er zijn ook verschillende hogtiesets te krijgen. Deze zijn ook geschikt voor beginners.

 

Veelgestelde vragen

Draait bondage alleen maar om vastbinden en vastgebonden worden?

Absoluut niet. Bondage houdt in dat er iemand wordt vastgebonden, maar dit is zeker niet waar het om draait. Wat bondage een bijzonder, expressief en seksueel spel maakt gaat vooral om vertrouwen, overgave, macht en controle.

Wat is belangrijkste als ik aan bondage wil doen?

Om te beginnen heb je iets nodig waar je zelf of je partner mee vastgebonden kan worden. Daarnaast is wederzijds vertrouwen onwijs belangrijk en duidelijke regels, dan wel grenzen. Zo blijft bondage leuk voor beiden partijen.

Moet ik aan BDSM doen om aan bondage te beginnen?

Hoewel bondage onderdeel is van BDSM, is het geen vereiste om alles van BDSM in het spel toe te passen. Zo hoeft bondage geen onderdeel te zijn van straffen en gestraft worden, maar kan het ook worden toegepast worden voor seksuele stimulatie.