De vibrator: Alles wat je over dit speeltje moet weten

wat is een vibrator

Wist je dat slechts 20 tot 30 procent van de vrouwen vaginaal kan klaarkomen door simpelweg gepenetreerd te worden? Het overgrote deel van de dames heeft meer stimulatie nodig om tot een hoogtepunt te komen. Een vibrator of clitoris stimulator biedt hiervoor de uitkomst. Deze toys maken gebruik van trillingen om de clitoris en/of vagina te stimuleren en een (heftig) orgasme te verwezenlijken.

 

Wat is een vibrator?

 Een vibrator is een hulpmiddel om seksueel plezier op te wekken en om, uiteindelijk, zelfs klaar te komen. Het speeltje is in 1880 uitgevonden, maar werd toen voornamelijk gebruikt door artsen om psychische problemen zoals hysterie te behandelen. In de jaren zestig won de vibrator terrein als seksspeeltje. Leuk feitje: Dit had alles met vrouwenemancipatie en het doorbreken van seksuele taboes te maken.

 

Welke soort vibrator?

 Er zijn meerdere soorten vibrators. Deze hebben allemaal een eigen, speciale stimulatiespecialiteit. Sommige zijn gericht op inwendig of uitwendig gebruik. Er zijn ook modellen die zich richten op beiden.

 

De clitorisvibrators

 De clitorisvibrator is vooral gericht op uitwendig gebruik. De trillingen stimuleren de clitoris, waardoor je opgewonden raakt en uiteindelijk klaarkomt. Een clitorisvibrator valt onder de clitorale stimulators en hier zijn er ook weer verschillende soorten van op de markt. Deze kunnen sterk verschillen qua specificaties en trilintensiteit.

 

De klassieke vibrator

wat is de beste vibrator

 De klassieke vibrator heeft een realistisch uiterlijk en is gericht op inwendig gebruik. Deze toy heeft een glad oppervlakte en is simpel te bedienen door middel van een draaiknop onder aan het speeltje. Zo kan je de trilintensiteit bepalen voor vaginaal, maar zeker ook voor clitoraal gebruik.

  

Realistische vibrators

 Net zoals bij het klassieke model is dit speeltje gericht op vaginale stimulatie. Het verschil zit hem in het uiterlijk. Deze vibrator lijkt veel op een penis en is veelal gemaakt van rubber om ‘echter’ aan te voelen.


G-spotvibrator

 De G-spotvibrator is er voor de stimulatie van de g-spot. Kenmerkend aan dit type stimulator is dat ze een licht gebogen kop hebben. Dit is omdat de g-spot aan de binnenkant van de vagina, richting de buik zit. Door de buiging kan je dit plekje beter bereiken. Een g-spot orgasme wordt gezien als een van de meest heftige orgasmes die je kan krijgen. Kortom: het proberen waard! En anders kan je dit speeltje ook nog gebruiken om de clitoris te stimuleren.

Duovibrator

hoe gebruik je een vibrator

Een duovibrator is het beste van twee werelden. Deze vibrator is ervoor gemaakt om de vagina zowel inwendig- als uitwendig te stimuleren. Waarschijnlijk heb iemand wel eens over de tarzanvibrator horen praten? Dit is namelijk een van de meest bekende duovibrators op de markt.

 

De luchtdrukvibrator

 Deze relatief nieuwe soort vibrator werkt niet per se met trillingen zoals alle bovenstaande vibrators doen, maar door middel van luchtdruk. De Womanizer was een van de eerste luchtdrukvibrators op de markt, maar inmiddels is de keuze uitgebreid met de Satifyer Pro, Lelo Sona en We-Vibe. De luchtdrukvibrator wordt ook wel de beste vibrator van deze tijd genoemd omdat de vacuüm zuigtechniek voor een optimale stimulatie zorgt.

Hoe gebruik je een vibrator

Hierboven gaven we al wat uitleg over de soorten vibrators en hoe je deze kan gebruiken. Het voordeel van eigenlijk alle vibrators is dat je ze allemaal clitoraal kan gebruiken. Andersom is dit echt niet het geval.

Een vaginaal model kan je simpelweg inbrengen in de vagina voor de optimale stimulatie. De intensiteit van de trillingen (of soms zelfs stootbewegingen) kan je makkelijk instellen door middel van een speciale draaiknop aan de onderkant van het speeltje. Vervolgens beweeg je de vibrator zelf in- en uit de vagina om zo optimaal te kunnen genieten.

wat is een luchtdruk vibrator

Een clitoraal apparaat zet je direct tegen het gebied op, of rond de clitoris. Welk plekje precies kan alleen jij bepalen. Dit om de simpele reden dat geen enkele vagina of clitoris hetzelfde reageert op stimulatie. Directe stimulatie van de clit is bijvoorbeeld voor veel vrouwen net iets te heftig. In dit geval kan stimulans van een plekje net naast dit gebied al voldoende zijn. Ook de clitorisstimulators zijn veelal voorzien van meerdere standen. Van zacht, hard tot een regelmatige ‘stotende’ vorm van vibreren. Welke stand voor het beste orgasme zorgt is ook persoonlijk. Neem dus rustig de tijd om dit uit te proberen.

De duovibrator gebruik je door het penisvormige gedeelte in de vagina te doen en de kleine clitorisstimulator op je clitoris te richten. Zo geniet je van zowel vaginale- als clitorale stimulatie op hetzelfde moment.

Een luchtdrukvibrator werkt iets anders. In tegenstelling tot en met de voorgaande types wordt bij dit type speeltje geen gebruik gemaakt van direct contact met de clitoris. Je plaatst de kop van de vibrator over de clitoris en de vacuüm zuigtechniek doet de rest. Vanzelfsprekend in de stand die voor jou het prettigst voelt.

 

Wat is de beste vibrator?

En nu natuurlijk de hamvraag: wat is de allerbeste vibrator? Hoewel de luchtdrukvibrators momenteel de hemel in worden geprezen om de extatische orgasmes die ze met zich meebrengen. Is hier eigenlijk geen eenduidig antwoord op. Welke vibrator het beste is, hangt namelijk ook heel erg af van je persoonlijke voorkeuren.

 

Waterdicht of stil

Wanneer je namelijk gaat voor een clitoraal orgasme, dan is een klassieke vibrator wellicht niet de beste keuze. Natuurlijk kan je deze ook clitoraal gebruiken, maar dit geeft niet dezelfde beleving van een echte clitorisstimulator. Dit werkt natuurlijk ook de andere kant op. Als je liever vaginaal klaarkomt of gaat voor het heftige g-spot orgasme, dan kan je beter geen wandvibrator aanschaffen om tot je hoogtepunt te komen.

Daarnaast heeft ieder model ook weer meerdere varianten. Deze kunnen verschillen qua specificaties, intensiteit en natuurlijk ook in de prijs. Ben je van plan om jouw vibrator voornamelijk in de douche te gebruiken? Dan is een waterdicht exemplaar een verstandige keuze. Net zoals een stille vibrator beter is als je met meer personen in een huis woont.

 

Hoe selecteren

Ga om te bepalen welk type en model vibrator bij je past, eerst na wat je lekker vindt. Wil je het een, het ander of misschien wel allebei? Uiteindelijk is het op het gebied van masturbatie niet anders als met eten: Je moet dingen uitproberen om erachter te komen wat jij het lekkerst vindt. Dus neem de tijd, durf te experimenteren en kom zo aan de perfecte vibrator waar je onwijs veel plezier en genot van hebt.