Masturbatie technieken voor vrouwen. Krijg een mindblowing orgasme!

masturbatie technieken

Masturberen is gezond. Het werkt stress verlagend, werkt positief op het humeur, verminderd PMS-klachten en verlaagt de kans op diabetes type 2. Daarnaast heeft regelmatige zelfbevrediging een tal van seksuele voordelen. Zo kom je erachter wat je lekker vindt, kan je met alle privacy je lichaam ontdekken en experimenteren. Met verschillende masturbatie technieken bijvoorbeeld.

Masturberen is een natuurlijk gegeven. Niet alleen mensen, maar ook dieren doen aan zelfbevrediging. Denk hierbij aan paarden, olifanten, apen en dolfijnen. Zelfs in de baarmoeder zitten zowel mannelijke als vrouwelijke foetussen herhaaldelijk aan hun geslachtsdeel. Vandaag de dag is masturberen redelijk normaal, al praten we er nog niet graag over. Desondanks is het een grote verbetering ten opzichte van vroeger. Toen werd masturberen in verband gebracht met kwaaltjes zoals impotentie, epilepsie en blindheid. Werd je betrapt op masturberen? Dan werd je gedwongen tot het dragen van een kuisheidsgordel of kon er zelfs een deel van je geslachtsdeel geamputeerd worden. Auw!

 

Waarom masturberen mensen?

Masturberen wordt gezien als iets wat vooral lekker is. Een gemakkelijke manier om een man of vrouw in de behoefte te voorzien. Echter heeft regelmatig masturberen ook een biologische functie. Voor mannen is het zo dat er bij de ontlading oude zaadcellen worden opgeruimd die zitten opgeslagen in de bijbal. Hoe langer deze blijven opgeslagen, hoe minder bewegelijk de zwemmertjes zijn. Door een orgasme te krijgen ontdoet een man zichzelf dus van de zaadcellen in mindere conditie en vervangt ze door nieuwe, actieve exemplaren.

Bij de dames veranderd een orgasme de pH-waarde van de baarmoederhals en mond. Op zo een manier dat het een ideale omgeving wordt voor de overleving van zaadcellen. Achtergebleven spermaresten, bijvoorbeeld. Kunnen ervoor zorgen dat de zuurgraad rond de baarmoedermond hoger ligt en dit is niet ideaal voor de vruchtbaarheid, omdat zaadjes niet goed overleven in een zuurdere omgeving. Door te masturberen ruim je als het ware de restjes op.

 

Hoe moet je masturberen

Hoe een vrouw masturbeert kan heel erg verschillen, maar dit is het mooie ervan! Het maakt niet uit hoe je het doet, als het er maar voor zorgt dat je een orgasme krijgt. Er is (als je aan stiekem masturberen doet) niemand die je ziet. De manier van masturbatie kan variëren van ergens tegenaan wrijven, druk uitoefenen, het gebruik van hulpmiddelen of sextoys. Maar ook hoe je dit doet of eventuele hulpmiddelen gebruikt kan per persoon verschillen. Kortom: er is geen officiële ‘how to’. Zelf bevredigen heeft alles te maken met wat een persoon lekker vindt. Al zijn er wel bepaalde, bekende technieken die voor veel dames prettig lijken te zijn.

Verschillende masturbatie technieken voor vrouwen

 

Hoe moet je vingeren?

Pulseren

Hierbij druk je met je vingertop(pen) op een plek. Dit gebeurt vaak met een ritmische beweging.

Cirkelen

Wederom een ritmische, maar dan cirkelende beweging rond de clitoris. De gelijkmatige bewegingen heeft een vrouw nodig om een orgasme te kunnen opbouwen en uiteindelijk de climax te bereiken. Vandaar dat dit regelmatig terugkomt.

Accentueren

Door te accentueren geef je de clitoris op sommige plekken meer of minder aan. Dit heeft alles met gevoeligheid te maken. Wist je dat je clitoris, net zoals een penis, een erectie kan krijgen? Als je opgewonden bent dan word je clit groter en gevoeliger.

Layeren

Door te layeren focus je jezelf niet op de clit, maar op de huid eromheen. We hadden het net al over de vrouwelijke erectie. Hierdoor wordt de clitoris groter en gevoeliger. Soms zelfs zo gevoelig dat directe stimulatie onprettig kan aanvoelen. Gelukkig trekt de gevoeligheid zich door naar de omliggende huid. Waardoor indirecte stimulatie net zo goed voor een hoogtepunt kan zorgen. Iets wat je met layeren bereikt.

Vaginaal

Niet iedere vrouw vindt stimulatie van de clitoris ‘the way to go’ en beroepen zich om deze reden op vaginale stimulatie. Dit doe je simpelweg door een of meer vingers in de vagina te brengen en ritmische bewegingen te maken. Sommige vrouwen doen dit door een ‘kom hier’ beweging te maken in de vagina, maar dit kan ook door naar binnen en buiten te bewegen. Met de ‘kom hier’ techniek stimuleer je de g-spot. Wat voor een aangename sensatie en orgasme zorgt.

vrouwen masturbatie

Masturberen met hulpmiddelen

 

Vibrator

Met een vibrator stimuleer je de vagina of clitoris door middel van vibraties. Wat je voorkeur heeft is ook strikt persoonlijk al kan slechts een klein percentage van de vrouwen tot een vaginaal orgasme komen. Het is dus niet zo gek dat clitoris stimulators onwijs populair zijn, zoals de Tarzan Vibrator, Europe Magic Wand en de Satisyer pro. Laatstgenoemde maakt geen gebruik van vibraties, maar luchtdrukstimulatie. Iets wat voor een weergaloos hoogtepunt zorgt.

Dildo

 Een dildo is veruit het populairste hulpmiddel voor de vrouwen die van vaginale stimulatie genieten. Het gebruik ervan is hetzelfde als wanneer je handmatig aan het masturberen slaat: door ritmisch heen en weer te bewegen in de vagina. Bij stimulatie van de G-spot is een g-spot dildo aan te raden. Deze heeft een licht gebogen kop om dit speciale plekje goed te kunnen bereiken. Een voorbeeld van een fijne g-spot dildo is de Scarlet G spot vibrator. Deze kan je niet alleen gebruiken als dildo, maar ook als vibrator. Dubbele pret!

 

Huis, tuin en keuken-masturbatie

Je kan ook masturberen door gebruik te maken van verschillende huis, tuin en keuken voorwerpen. Denk aan de douchekop. Een populaire manier om de clitoris op een fijne, veilige manier te stimuleren. Ook een kussen is een veelgehoord alternatief om tegenaan te wrijven en zo de clitoris te stimuleren. Vreemde voorwerpen (zoals voedingsmiddelen) in de vagina stoppen wordt afgeraden. In de eerste instantie uit hygiënisch oogpunt, maar ook omdat er altijd de kans bestaat dat er een stukje afbreekt en in de vagina achterblijft. Met alle gevolgen van dien.

 

Samen masturberen

Natuurlijk is stiekem masturberen spannend en ontspannend, maar samen met je partner masturberen heeft ook zo zijn voordelen. Om te beginnen is het een manier om persoonlijk te laten zien wat jij lekker vindt. Daarnaast is het onwijs opwindend, vooral als je jezelf compleet op je gemak voelt bij je partner. Je kan samen masturberen door middel van toe te kijken hoe je jezelf handmatig naar een hoogtepunt helpt, maar ook door samen gebruik te maken van seksspeeltjes of onder de douche.

 

Kortom: masturbatie technieken voor vrouwen zijn eindeloos. Het komt er uiteindelijk neer op de manieren waar jij jezelf prettig bij voelt en tot een orgasme komt. Masturberen op zich is gezond en nuttig. Maar laten we zeker niet vergeten dat het ook gewoon onwijs lekker is. Dus geniet! Ook van het uitproberen van verschillende masturbatie technieken.